Dingen die ik nóóit zou doen als ik moeder zou zijn

De beste stuurlui staan aan wal en van tevoren is alles makkelijk praten. Toen ik nog geen moeder was had ik zo mijn eigen ideeën over het omgaan met zo’n klein mensje, er waren absoluut dingen die ik nóóit zou doen, omdat ik ze stom vond, niet pedagogisch verantwoord of omdat ik ze simpelweg niet kon voorstellen zelf te gaan doen.
Hoe anders is dat nu ik zelf moeder ben en mijzelf wel degelijk ‘schuldig’ maak aan zaken waarvan ik nooit had gedacht ze ook te doen.

1. Vliegtuigje spelen
Van die ouders die hun kind hoog in de lucht houden, leek mij zo zielig voor dat kleine baby’tje. Ik heb zelf hoogtevrees en mijn man is 2 meter lang. Kun je je voorstellen hoe hoog dat is voor zo’n ukkie.
Leek mij eng voor een klein kindje.
Maar onze beeb vindt het leuk! En wat hij leuk vind zal hij krijgen (wordt nog wat later…)
Dus komt het voor dat ik ‘m in mijn armen omhoog laat vliegen. Whoei!

2. Verkleinwoordjes gebruiken
Voetjes, handjes, jasje, bedje, mutsje, de poes niet meer bij naam maar ‘poes’ noemen, slokje, flesje, dekentje, enz.
Alles is mini in babyland.

3. Over jezelf praten in de derde persoon
Mama gaat even plassen, mama gaat je fles maken, hier is mama, mama even je kleren aan doen, kom maar bij mama, mama is hier! Als hij nu niet weet wie mama is weet ik het ook niet meer.

4. Overal liedjes van maken
Ik zing wat af de hele dag en gelukkig vind die kleine dat nog leuk ook, ookal zijn mijn zangkunsten nou niet bepaald idolswaardig. Mijn moeder is een ster in gekke liedjes en ik merk dat ik dat repertoire nu allemaal aan zoonlief ten gehore breng. Zo ook het fameuze Bonnie & Clyde: ‘Bonnie & Clyyyyde, die zaten op een stoepie, Bonnie liet een poepie en weg was Clyyyde.’ Succes gegarandeerd.

5. Poeppraatjes
Eindeloos over elk aspect van je kleine spruit praten tegen iedereen die het horen wel. ELK aspect ja, ook de poep en plasavonturen van meneer. Geloof me, dat doe je serieus.

11 gedachten over “Dingen die ik nóóit zou doen als ik moeder zou zijn

  1. Dat van in deerde persoon praten is zo zo herkenbaar. Dat doe ik ook altijd, al sinds meneer geboren is. Dennis trouwens ook xD. Zelfs als ik naar de wc ga ofzo zeg ik nog dat mama even naar de wc gaat

  2. Wat leuk geschreven, ik moest er erg om lachen. Het is zoook herkenbaar.
    Leuk dat je zoveel liedjes voor Benjamin zingt, hij praat vast gauw.

  3. Whahahahahahahaha ja…. Zo herkenbaar, maar ergens gaat het over, behalve dat praten in derde persoon blijf ik soms nog doen, moet ik nu toch serieus afleren nu ze 24 is 😉

    X

  4. Grappig. Ik herken nummer 2 en 5 juist weer niet. Maar dat heeft er ook mee te maken dat ik alleen Engels praat tegen mijn zoontje. En dan vallen die verkleinwoorden weg. En ik vond het zo irritant. Moeders die continu onder hun kind praten toen ik nog geen kind had. En nu vind ik het nog steeds irritant . Dus ik praat met mate over hem, merk ik. Of iets meer als iemand anders ook een kind heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *