De eerste maand als nieuwbakken moeder van een kersverse baby

Is Benjamin al een maand oud? Jazeker, de tijd vliegt. Waar ik de eerste tijd nog enorm onzeker was met Benjamin begin ik langzamerhand te wennen aan hem en mijn nieuwe rol als mama. En daar ben ik best trots op.
Het is niet niks opeens te moeten zorgen voor zo’n klein hummeltje! Hoe het nu gaat lees je in deze blog.

Inmiddels is onze Benjamin al bijna zes weken oud. Hij groeit, wordt zwaarder, krijgt lekkere babyspekkies, is meer wakker, kijkt om zich heen, lacht naar ons en naar zijn muziekmobiel en gaat steeds vaker kreetjes slaken.
En op elke ontwikkeling ben je als ouder super trots. Kijk! Hij pakt iets vast, wauw!
Het is een tevreden mannetje die zelfs al door kan slapen ’s nachts, al doet hij dat niet altijd maar dat geeft natuurlijk niet.
Na de kraamweek was mijn man nog twee weken vrij en daarna was het aan mij om ons hummeltje de hele dag alleen te verzorgen. Ik vond dit best spannend! Maar het bleek wel de manier om er snel een beetje handig in te worden. Ik leerde Benjamin steeds beter kennen en schrok niet meer terug van een krijsbui hier en daar.
Je gaat de huiltjes herkennen en zodoende hulp en troost bieden.
Een echt ritme hebben we nog niet gevonden en ik ben helaas ook nog niet de oude maar ik doe het best goed als nieuwbakken moeder van een kersverse baby (al zeg ik het zelf). 🙂

Over de kleine man

Hij kan zich heerlijk uitgebreid uitrekken (en neemt hier ook flink de tijd voor, sta je dan naast z’n bedje te wachten met je goede gedrag..)
Zijn gezichtsuitdrukkingen zijn ook prachtig van heel verbaasd, naar super onschuldig en dan opeens weer een mega lach. Naar zijn muziekmobiel lacht hij graag als ik hem aanzet.
Hij wriemelt altijd met zijn handjes (deed mama ook altijd, en nog…)
Hij is een driftkikker wanneer hij niet snel genoeg weer zijn fles kan leegdrinken nadat je even stopt omdat meneer zo gulzig drinkt dat hij gewoon even op adem moet komen. Ook heeft hij nog vaak de hik, net als in mijn buik.
Hij ligt te slapen in de kikkerhouding, zoals hij ook in mijn buik lag. Grappig dat dit beide nog hetzelfde is.
Hij trapt altijd de dekens van zich af in bed en soms vinden we hem haast overdwars terug in zijn ledikant (huh, hoe dan?!) Het is een druk baasje ons kleine kereltje. Wat zijn we gek op hem!

5 thoughts to “De eerste maand als nieuwbakken moeder van een kersverse baby”

  1. Wat een liefde klinkt er uit je blog door! En neem de tijd om te herstellen: verlof is niet voor niets 16 weken. Ik had echt pas na maaaaanden het idee dat ik er fysiek weer n beetje was.

  2. Heerlijk dat je zo geniet van je kleintje en ja die slaaphouding nu nog, hahaha Of het weer dubbelklappen als je een luier verschoont in het begin. Zo apart en bijzonder om mee te maken 😀

    Geniet ervan lieverd!

    X

  3. Het uitrekken is altijd zo lief om te zien! En belangrijk ook voor die kleintjes heb ik gelezen. Flynn kan ook best wel sjaggie worden als we hem te snel uit bed halen. Dan leggen we hem meestal even op de bank of ons bed, en dan roepen we “even lekker rekken en strekken”, wat ie dan ook doet met een uber grote lach op zijn gezicht. Echt genieten hé? Zo’n klein mensje in huis. En je word vanzelf weer de oude!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *