De blog inspiratie tag

Een van mijn favoriete bloggers Dennis heeft mij genomineerd voor de blog inspiratie tag.
Dit is een interessante tag over bloggen. Ik begon aan de tag in de hoop ook anderen met mijn antwoorden te inspireren. En na afloop kwam ik tot de verrassende conclusie zelfs mijzelf te hebben geïnspireerd. 

Dit zijn de regels:

 • Link naar de blogpost waardoor je zelf de tag bent gaan schrijven.
 • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert.
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier.
 • Nomineer vijf andere bloggers.

Ik ben genomineerd door Dennis, check zijn nieuwe blog: http://thedaybeforemybirthday.blogspot.nl/
Wist je overigens dat Dennis al best een oude rot in het blogvak is, een van de weinige mannelijke bloggers die ik ken én daddy to be.

Dit is de afbeelding die mij inspireert. De spreuk A year from now you wish you had started today.
Die is diep he?!
Denk daar maar even over na, leef je dromen, leef nu en wacht niet langer want het leven is al zo kort.

En hier komen dan mijn antwoorden op de vragen van de blog inspiratie tag. Enjoy.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Ik heb bij vlagen volop inspiratie. Soms ook helemaal niet, maar ik ervaar dan geen writer’s block in de zin van dat ik dan naar een knipperende cursor gaat zitten kijken in een leeg WordPress veld en dat mij dat dan frustreerd. Nee, het is dan gewoon zo.
Ik blog liever over leuke dingen dan dat ik noodgedwongen onzin op mijn eigen domein ga plaatsen. Kwaliteit voor kwanteit!

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Deze vraag heb ik eigenlijk hierboven al beantwoord. Mijn blog komt voor uit mijn interesses. Dat ik dat niet altijd onder woorden weet te brengen is niet erg. Bovendien bestaan veel blogs uit foto’s en dat is tijdloos, dus altijd leuk om nog eens wat oude blogs opnieuw te bekijken. Misschien zie je dan wel dingen die je nog niet eerder zag. Denk dat mijn lezers zich niet hoeven te vervelen hier als de woorden even niet uit mijn vingers komen.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Niet….. hahaha. Het zal jullie wel opvallen dat ik niet van de lappen tekst ben in mijn blogs. Kort maar krachtig is het hier, dan lukt dat focussen wel, met een bepaalde mate.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?

Ik ben mij hier niet bewust van bedenk ik nu. Als ik een idee voor een blog heb zet ik het in een Wunderlist lijstje om te onthouden.
Daar staat het dan meestal net zo lang tot ik het weer verwijder omdat het toch niet zo’n goed idee was of omdat ik het heb uitgevoerd en er een blog over heb geschreven.
De ideeën komen vaak ’s avonds en ’s nachts spontaan in mijn hoofd op. Ik ben ook zo iemand met een kladblokje en pen naast mijn bed.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Soms wel, dan blog ik over muziek. Soms een losse blog over een favo artiest. Maar vaker nog in de vorm van mijn Lees, kijk, luister blogjes. Een terugkerend item met daarin film, serie, boeken en muziek tips. Muziek is leuk dus dat deel ik graag.
Vooral onbekendere muziek.

Waar ontstaan de beste ideeën?

Vaak ’s nachts in bed als ik weer eens wakker lig. Ik lig altijd wel een of meerdere keren wakker ’s nachts.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Ik heb geen inspirerende omgeving als het om bloggen gaat. Wel vind ik het prettig als het rustig is zodat ik kan nadenken.
En het moet niet te lang duren want die aandachtsspanne heb ik nu eenmaal niet.
Ik heb weleens gehoord over van die rustgevende muzieklijsten in Spotify. Goed voor je brainwaves ofzo. Misschien moet ik dat eens proberen.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Nee ik heb een blog en ben niet de eigenaar van een groot magazine, een krant of weet ik wat. Ik doe wat ik wil en leuk vind. En ben blij dat er mensen zijn die mij volgen omdat ze dat ook willen. Als ik zo’n blogbijbel zou hebben liggen en daaruit zou putten dan is dat vast een boek wat een legio aan bloggers ook op zijn/haar bureau heeft staan en dan gaan we allemaal op mekaar lijken. Dat zie je overigens nu al, jammer is dat.

Welke bloggers inspireren jou?

Leuke vraag! Komen ze:

Dennis van http://thedaybeforemybirthday.blogspot.nl waarvan ik deze tag heb gekregen. Blogt ook hoe hij dat wil en niet omdat het moet of populair moet zijn. Is al meerdere malen ‘gestopt’ met bloggen, maar komt gelukkig elke keer weer terug online 😉

Shifra (en Hans…ok vooruit en Charlie) van acupoflife.nl Hun vlogs vind ik enorm leuk en de blogs van Shifra zijn altijd zo creatief en inspirerend. Ook word ik blij van haar enthousiaste en levendige persoonlijkheid.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

De natuur! Dat is voor mij inspiratie, het gevoel wat je in de natuur kunt hebben vastleggen op foto (en soms video).
Ik krijg echt een blij en trots gevoel als ik de overzichtspagina zie van mijn Nederlandse natuur categorie.
Ons land is zo mooi en afwisselend en er valt veel te zien. Dat wil ik mijn lezers meegegeven.
Ga er eens iets vaker op uit in de natuur in eigen land.

En ik tag…

Zo dat waren mijn antwoorden, ik heb geprobeerd meer tekst en uitleg te geven dan normaal en zo te zien is het best een mooi verhaal geworden. Ik vond het leuk eens na te denken over het bloggen wat ik doe. En gek genoeg heb ik mezelf best geïnspireerd.
Rest mij nog anderen te taggen om ook mee te doen en te schrijven over hun blog inspiratie. Vijf bloggers vind ik wat veel, dus ik nomineer mensen waarvan ik het meest benieuwd ben naar de antwoorden.

Serena van serenacloos.nl
Marion van mijnkladblog.nl

 

 

 

10 thoughts to “De blog inspiratie tag”

    1. Haha ja sorry, door werkdruk en niet echt meer happy zijn in dat leven was alles gewoon weg. De motivatie, leukheid en het willen bloggen.. Nu compleet terug met een lay-out die ik uber awesome vind geworden, content weer uit mijn vingers knallen, lieve woorden van jou, Jennifer en Floor.. Wat heeft een blogger nog meer nodig?

 1. Vind het heel fijn om te lezen dat ik één van je favo bloggers ben. <3 Dat doet me goed en geeft me zeker meer motivatie om te blijven bloggen. En vaak is het ook wel heerlijk om gewoon door foto's van mensen heen te scrollen ipv hele lappen tekst. Onbekende muziek is altijd goed om te bloggen, kan neit vaak genoeg haha. Je hebt de tag mooi in gevuld en voel me nogal vereerd dat ik meerdere malen ben genoemd haha.

 2. Leuk om jouw antwoorden te lezen, ik heb hem lang geleden ook eens ingevuld. Wel ‘grappig’ dat de regels inmiddels anders zijn, dit is het origineel… (www.blogqueen.nl/blogspiratie-tag-blogqueen-bedenkt-eigen-vragenlijst/)

 3. Dank je wel voor het taggen! Ik heb ‘m inderdaad een poosje geleden al ingevuld, maar dat geeft niets. Aaaah, jij hebt ook geen blogbijbel. Ik ook niet. Gewoon lekker doen wat we leuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *