De aardappeleters

Ik heb een leuke tv tip voor jullie. De dagelijkse NPO serie De aardappeleters.
In deze serie gaat presentator Joris Vermeer op zoek naar de oorsprong van bekende, vaak kant en klaar bestelde gerechten. Hij reist de hele wereld over om op plaats van oorsprong van het gerecht er alles over te weten te komen.
Dat levert verrassende verhalen op!

Afbeeldingsresultaat voor de aardappeleters joris

Babi pangang wordt in Indonesië meestal niet met varkens- maar met hondenvlees klaargemaakt, want hond is niet haram. En als je het stiekem toch van varken maakt, dan niet in zoetzure rode saus, maar in varkensbloed met limoen. Spaghetti bolognese bestaat niet in Italië, daar moeten ze een beetje om lachen. Bolognese is altijd tagliatelle met ragú.

Ook wordt de oorsprong van sushi, taco en paella onderzocht.
Vooral die van sushi vond ik erg interessant. De sushi zoals wij hem kennen eten ze in Japan niet. En hoe is sushi eigenlijk aan de man gebracht in Nederland?
Altijd leuk om te zien, culinaire reis tv. Doet ook een beetje aan keuringsdienst van waarde denken.
De hele reeks is te bekijken op: http://ntr.nl/De-Aardappeleters/232

2 gedachten over “De aardappeleters

  1. Klinkt leuk, al kan ik je verzekeren met mijn oma die ooit in Batavia is geboren en opgegroeid dat zij nul hond heeft gegeten hoor, dat werd daar echt wel van speenvarken gemaakt al, hahaha dus ik weet niet in welk deel ze waren van indonesië, maar daar staan de eilanden al bekend om, dat in elk dorp of stad al zijn eigen indische keuken heeft.

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *