Cardboard virtual reality bril

Hebben jullie al gehoord van de kartonnen virtual reality bril? Google ontwierp de Google Cardboard, een kartonnen doosje wat je in elkaar vouwt en wat jouw mobiel omtovert in een virtual reality bril.
Loop in Google maps, maak een duizelingwekkende achtbaanrit of speel een spannend virtual reality spel.

DSC_0731

Via Ebay kocht ik een goedkope kartonnen VR setje voor zo’n vijf euro. (link) Toen het pakketje binnenkwam bleek er geen vouwinstructie bij te zitten dus zocht ik op Youtube een instructiefilmpje.
Daarna zat de bril al snel in mekaar.

In de App en Play store zijn heel veel leuke VR apps te downloaden. En inmiddels is de Google cardboard ook al geïntergreerd in Youtube, Streetview en Google maps middels een icoontje waar je op klikt en waarna je telefoon omschakelt in VR mode.

De kartonnen brillen zijn geschikt voor zo goed als elke mobiele telefoon. Aan de zijkant zit een magneet welke dient als knop om acties te bevestigen of door een map heen te lopen. Anders kun je slechts om je heen kijken (let op er zijn ook brillen te koop zonder magneet.) Je kunt immers niet op je scherm klikken.
Het magneet systeem werkt via het kompas op je mobiel, knap staaltje techniek in iedergeval.
Let op: de magneetfunctie werkt niet met elke mobiele telefoon. Er is een lijst met compatibele toestellen online te vinden en soms biedt een Youtube filmpje met een hack uitkomst. Door de magneet te verplaatsen werkt het opeens wel.

Een leuk Youtube filmpje vind ik dit ritje in de Baron in de Efteling. Niet voor zwakke magen!

Het leuke is dat je helemaal om je heen kunt kijken terwijl je in de achtbaan zit of door New York heen wandelt.
Of wat dacht je van een bezoek aan Machu Picchu?

Ik merkte wel dat ik dit niet lang volhoud want ik ga er een beetje scheel van kijken en wordt er dan wat duizelig van. Denk dat ik nog misselijk kan worden ook als ik wat langer ermee door speel.
Desondanks is het superleuk om met mate van te genieten. Even in een heel andere wereld vanuit je luie stoel!

3 gedachten over “Cardboard virtual reality bril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *