Bollenvelden

Vanaf eind maart tot de tweede week van mei staan de bollenvelden weer in bloei. In Zuid Holland en de Noordoostpolder zie je dan oneindige zeeën van kleur, een schitterend gezicht. De bloei is natuurlijk afhankelijk van het weer,  maar over het algemeen zit je zo rond de tweede week van april altijd wel goed.
Een paar jaar geleden reden wij naar de Noordoostpolder om de bloemenpracht te aanschouwen. En dat levert mooie plaatjes op. Een fotogeniek uitje!

Bekijk onze blog over de tulpenroute Noordoostpolder hier!

IMG_20150503_132855

Kaart met badplaatsenVan oorsprong ligt het bloembollengebied in Zuid-Holland, in de omgeving van Lisse en Hillegom. Dat wordt nog steeds De Bollenstreek genoemd. Maar de huidige bollenstreek ligt toch echt in de Kop van Noord-Holland! De bollentelers die wilden uitbreiden trokken massaal naar De Noordkop. Daar was ruimte en voldoende land om uit te breiden. Inmiddels is het één groot bollenveld aan de kust van Petten tot Den Helder.

De bollenstreekroute is een traject van ongeveer 60 kilometer en loopt van Oegstgeest via, Rijnsburg, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse en Voorhout naar Warmond.
In de Noordoostpolder vind je de langste Bollenroute van Nederland. Ook deze 106 km lange autoroute is goed bewegwijzerd. De bollenroute in de Noordoostpolder is tussen half april enbegin mei te rijden.

Tip! In Marknesse vindt je de Tulpenpluktuin. Hier kun je op een terrasje zitten, wandelen, picknicken en een bos bloemen plukken.

2 gedachten over “Bollenvelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *