Bezigheden tijdens mijn zwangerschapsverlof

Helaas wordt er niet zoveel gewandeld en ondernomen als jullie normaal van mij en deze blog gewend zijn. Maar mijn 36 weken zwangerschap zijn hiervoor de goede geldige reden dacht ik zo.
Ik ben iets eerder met verlof gegaan dan de geplande 6 weken voor de uitgerekende datum dus ik ben al even ‘thuis’.
Ik ben geen stilzitter en dus zag ik best op tegen deze weken. Maar omdat mijn lijf simpelweg gewoon weinig kan momenteel wil ik ook soms niks liever dan in de stabiele zijligging op de bank of op bed.
Wat ik zoal doe tijdens mijn verlof heb ik op een rijtje gezet. Misschien inspireer ik er nog andere zwangeren mee.

Zwemmen

1 keer in de week gaan mijn man en ik zwemmen. Het is zo heerlijk om gewichtloos te zijn in het water. Kan dit iedere zwangere aanraden.
Baantjes trekken of dobberen, dat is genieten. Zo fijn om je lijf even niet aan alle kanten te hoeven voelen en gewoon vrij te kunnen bewegen.

Lezen

Afbeeldingsresultaat voor suzanne vermeer alle boeken

Ik ben dol op spannende boeken en momenteel lees ik veel van Suzanne Vermeer.
Ook zag ik dat Jet van Vuuren een nieuw boek uit heeft en ben ik erg benieuwd naar het superspannende boek In een donker donker bos van Ruth Ware.

Series kijken

http://www.auditionsfree.com/content/user/2015/07/ORANGE-NEW-BLACK-S4-CASTING.jpg

Het nieuwste seizoen van de Netflix serie Orange is the New black heb ik bijna afgekeken. Wat een heftig seizoen! De serie wordt steeds zwaarder en ruiger als je het mij vraagt.
Benieuwd hoe dit seizoen gaat eindigen.

http://www.netflix-nederland.nl/wp-content/uploads/2016/04/Outlander-Netflix.jpg

De Netflix serie Outlander is overigens ook wel een aanrader. Een vrouw reist tijdens haar huwelijksreis via mysterieuze stenen terug in de tijd naar het Schotland van de 18e eeuw.
Bizar om te zien hoe wreed ze in die tijd waren en hoe het leven was.
Deze serie moet je zien als historische roman.

Wederom een serie van Netflix maar dan een documentaire. Chef’s table.
Top chefs van over de hele wereld vertellen hun verhaal. Je gaat heel anders over eten denken en je steekt nog wat levenslessen op ook terwijl je getrakteerd wordt op mooie sfeerbeelden van de desbetreffende landen waar de chefs vandaan komen.

http://leukemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/wereld-rond-in-6-stappen.jpg

Als laatste kijktip de serie de wereld rond in 6 stappen. We zijn via de theorie van six degrees of separation allemaal slechts 6 personen van elkaar verwijderd.
In deze serie gaan bekende Nederlanders kijken of deze theorie klopt en of ze in contact kunnen komen met wereldberoemde personen. Erg leuk om te zien, grappig en met mooie reisbeelden.
Je kunt de afleveringen online terug kijken.

Baby voorbereidingen

Ook gebruik ik deze tijd voor de voorbereidingen voor als de kleine man er straks is.
Babywasjes draaien, de kinderkamer echt afmaken, de laatste aankopen, vluchttas inpakken en mijn rust pakken wanneer ik dat kan door dat boek te lezen of die serie te kijken. Goed eten en drinken en proberen te ontspannen.
Dit is nog wel moeilijker dan te bedenken wat te doen met de verloftijd.
Maar ik merk wel dat ik het rustig aan doen echt heel hard nodig heb.
Slaap is schaars hier, lig ’s nachts niet lekker en ben klaarwakker.
Overdag slapen lukt mij ook niet dus dan maar na elk klusje of dingetje even op de bank of op bed met een boek of serie en zo de dagen doorkomen.
Hopelijk vliegen deze laatste weken voorbij en kunnen wij straks lekker druk zijn met die kleine.

 

3 thoughts to “Bezigheden tijdens mijn zwangerschapsverlof”

  1. Gewoon lekker rustig aan doen nu ’t nog kan! En er maar het beste van maken 😉 Outlander is trouwens naar een boekenserie, er zijn een heleboel delen, mocht je nog iets te lezen zoeken zeker een aanrader!

  2. Lekker proberen te chillen met die billen! Slaap is straks ook schaars, maar als er daarvoor in de plaats een zoet slapend mannetje in zijn wiegje ligt voelt het heel anders dan nu 🙂 Ik snap ook niet waarom zwangere vrouwen zo nodig problemen met slapen moeten hebben, haha. Sterkte! En niet vergeten te genieten uiteraard!

  3. Oh lieverd, dat je niet zo goed kan slapen is niet zo fijn, dat je het rustig aan doet is prima, maar er hoort wel slaap bij, ik hoop toch dat je nog even in deze laatste weken lekker kunt slapen.

    en ja dat zwemmen, heb ik ook gedaan tijdens mijn zwangerschap eens per week, toen nog in haven, zo lekker! En daarna zodra het kon, babyzwemmen, peuterzwemmen, toen even de pitstop om school te wennen om dan door te gaan met diploma en leszwemmen, vervolgens ging ze synchroonzwemmen, hahahaha

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *