Baby picture perfect met je smartphone

Picture perfect met je kleine spruit, dat is een hele opgave. Natuurlijk is elke foto van je kind bij voorbaat al leuk, maar dat ‘ie ook nog eens recht in de camera kijkt, lief lacht en niet alle kanten op springt, blijft wel een pre. Met de volgende trucjes maak je de perfecte babyfoto’s en begin je gelijk goed aan een album vol leuke herinneringen.

First moment

De eerste stapjes wil je natuurlijk in volle glorie vastleggen. Net als de eerste keer samen op de schommel, de eerste keer fietsen en zelfs de eerste keer naar de kinderboerderij. Vaak heb je bij deze activiteiten zelf je handen al vol en kun je een selfiestick dus goed gebruiken. Het bereik van de foto wordt vergroot door de uitschuifarm van de selfiestick, waardoor jullie gemakkelijk samen op de foto passen! Op de kinderboerderij neem je tevens een geitje mee op de foto, een stukje speeltuin of andere broertjes en zusjes.

Coole effecten

Je baby staat waarschijnlijk altijd prachtig op de foto, maar als je dit met een leuk effectje nog beter kunt maken, zeg je daar vast geen nee tegen. Met een multi lens setje bijvoorbeeld, voorzie je jouw foto’s van een fish eye of wide angle effect. Superleuk om later terug te kijken en tevens geschikt voor de nodige afwisseling tussen alle ‘normale’ foto’s. Voordat je het lensje op je Sony bevestigt, is het verstandig om je Sony Xperia X hoesje tijdelijk even aan de kant te leggen. Als je een G3 case in de vorm van een insteekhoesje gebruikt, is dit probleem gelijk al opgelost.

Multi shot

Bewegende objecten en sporters worden doorgaans gefotografeerd met behulp van een multi shot. Met de app Burst Mode kun je verschillende foto’s achter elkaar schieten, om vervolgens de beste uit te kiezen op een later tijdstip. Met baby’s en kinderen werkt het natuurlijk net zo. Als jullie samen aan het spelen of knuffelen zijn, kun je zo’n multi-shot goed gebruiken. Ook voor het vereeuwigen van de eerste stapjes werkt de app Burst Mode fantastisch.

Probeer ook eens om je smartphone in HTC 10 cover met standaard te plaatsen en gebruik te maken van de zelfontspanner. Stel de tijd in op een aantal seconde, gebruik een multi-shot en reken maar op veel schattige en Facebookwaardige foto’s!

Lekker spontaan

Hoewel bovenstaande trucjes waarschijnlijk erg handig zijn als jullie samen foto’s maken, moet het natuurlijk wel spontaan en gezellig blijven. Het maken van een perfecte foto is niet één, twee drie gedaan en baby’s en kinderen raken snel afgeleid. Probeer het daarom zo spontaan mogelijk te houden door gekke geluidjes, lieve lachjes en opvallende bewegingen te maken. Je kindje zal zijn aandacht zeker op jou vestigen en onwijs spontaan op de foto’s staan.

Welke trucjes gebruik je zelf vaak?

Voor dit artikel heb ik input ontvangen van Smartphonehoesjes.nl

Een gedachte over “Baby picture perfect met je smartphone

  1. Tsjah in 1992 had je alleen analoge camera’s en hele grote film camera’s hahahahaha en die filmpjes die gemaakt zijn van mijn kindje en kind, zijn nu goud waard, laat staan al die mensen, overgroot opa en oma nog gezond en wel in de picture en op film, echt….

    Ik heb dus geen tips voor het nu, dat komt pas als kleinkind zich ooit gaat aandienen, hahaha

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *