A’dam lookout

New York heeft het Empire State Building, Parijs heeft de Eiffeltoren en wij zijn tegenwoordig ook een hotspot op hoogte rijker. De A’dam lookout!
Het uitzicht op de 21 verdieping van de voormalige Shell toren was jarenlang voorbehouden aan enkele Shell topmannetjes, maar sinds een grootschalige renovatie kan nu iedereen genieten van een schitterend uitzicht over heel Amsterdam.

Je kunt op 85 meter hoogte onder meer de historische binnenstad, de havens, het IJsselmeer, Pampus en de polderlandschappen overzien. Je ziet ook bootjes en pontjes af en aan varen en de roerigheid bij station Amsterdam Centraal. Ook kom je er meer over de stad te weten want overal staan interactieve videoschermen.

Bron foto

Op het dak vind je twee restaurants, waarvan er een ronddraait. Je kunt er ook een drankje drinken op het dakterras.
In juli en augustus kun je losgaan in een club in de kelder van de toren.
Er zullen zich in het pand verder bedrijven vestigen die iets met muziek te maken hebben, zoals Gibson (van de gitaren.)

De lift naar de bovenste verdieping is al een attractie op zich. Het plafond van de lift is voorzien van spectaculaire led effecten. Waarvan je hier een Youtube filmpje kunt bekijken.

Aam toren 2

Bron foto

Binnenkort wordt er op het dak een attractie voor echte waaghalzen geopend: de hoogste schommel van Europa.
Veilig gezekerd in een harnas schommel je zo over de rand van de toren. (Niks voor mij overigens, lijkt mij DOODENG!)

Bron foto

Online bedraagt een ticket voor A’dam Lookout zeventien euro en aan de deur vijftien euro. Mocht je ook willen schommelen, dan ben je tien euro extra kwijt. Voor de laatst genoemde attractie is het overigens nog niet mogelijk om kaartjes te bemachtigen.

A’dam toren
Je vind de toren naast het Eye gebouw in Amsterdam.
Adres: Overhoeksplein, 5, 1031 KS Amsterdam

3 thoughts to “A’dam lookout”

  1. Uh… ik lees… online ticket 17 euro, 2 euro duurder dan dat je het direct daar haalt, die is maar 15 euro… is het niet meestal andersom?

    Heel erg cool, wie weet binnenkort eens doen, kan die ook op mijn gogobot pagina 😀 met eigen foto’s, moet het wel helder zijn als het even kan, dat is altijd maar weer de vraag….

    X

  2. Vind het nogal duur, maar goed dat geld moet ook weer ergens mee terug verdiend worden natuurlijk. Lijkt me wel gaaf om daar boven te staan. Maar voor dat geld, nee dan doe ik liever wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *