5x bier voor wijnliefhebbers

Ik ben een wijndrinker maar ik lust ook graag een biertje. Vooral als het warm is, is een biertje lekker verfrissend.
Denk je bij bier alleen aan de standaard biertjes en hou je het dan toch liever bij een wijntje? Probeer dan eens een van deze varianten, gebaseerd op het type wijndrinker dat jij bent. Een leuk artikel wat ik graag wilde delen. Proost!

http://www.surplusgezondheid.be/sites/default/files/blog/wijn_en_bier_0.jpg

1. Sauvignon blanc je wijn? Kies een witbiertje

Witbier is fris vol citrustonen. Daarnaast proef je vaak nog meer fruitige hints en hele licht bittere smaak. Klinkt bekend? Die verfrissing van een sauvignon blanc vind je dus zeker terug!

2. Pinot grigio fans nemen een Belgisch seizoensbiertje

Fijne hoparoma’s, een droge bitterheid en een kruidige afdronk vind je allemaal terug in een klassiek Belgische seizoensbiertje. Fris en kruidig dus, net zoals je favoriete glas pinot grigio. Zo’n Belgische biertje is trouwens ook erg dorstlessend, precies wat je nodig hebt op een warme zomerdag.

3. Pinot noir liefhebber? Ga voor een kriek

Als pinot noir bier was, dan was het kriekbier. Waarom? Wie van pinot noir houdt, houdt van zomers, rood fruit. En laat dat nou precies in kriekbier zitten. Friszuur, met duidelijke hints van framboos, kersen of aardbei. Daarom dus.

4. Als je merlot drinkt …

Kies je bijvoorbeeld een donker bier. In een donker dubbel biertje komt het zachte en romige terug dat merlot zo lekker maakt. Heerlijk bij de borrel.

5. Cabernet sauvignon? Probeer klassiek donker trappistenbier

In een klassiek donker trappistenbier komt je liefde voor een volle cabernet sauvignon helemaal tot z’n recht.  Denk aan warme tonen van  geroosterde chocolade, vanille en karamel met de zoete invloed van dadel, gedroogd fruit en pruimen. Daar klinken we op!

Bron
Foto door: Stephanie Mccabe

6 gedachten over “5x bier voor wijnliefhebbers

  1. Ik zal deze wel even onthouden. We hebben nu al twee bierproeverijen gedaan en mijn man als echte wijndrinker vond het toch niet zo. Misschien dat we hier iets leuks voor hem kunnen vinden 🙂

  2. Wat een leuke blog! Ik ben ook echt meer een wijnliefhebber. Grappig detail dat ik van pinot boir en grigio houd en dus ook van kriek en andere Belgische biertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *