39 weken zwanger

39 weken zwanger. Het begin van het einde. De laatste dagen of weken zijn aangebroken.
En doordat mensen om mij heen nu ongeduldig beginnen te worden wordt ik het opeens ook en daar lijkt de tijd opeens heel langzaam door te gaan.
Ik las laatst ergens de laatste maand van de zwangerschap duurt opeens 10938747 dagen. Zo voelen de laatste dagen nu zelfs.
Doordat de buik nu écht zwaar is geworden spelen veel pijntjes op waardoor mijn mobiliteit op een behoorlijk laag pitje is komen te staan. En dan toch nesteldrang hebben en willen poetsen. En er vervolgens door de pijn spijt van krijgen. Vreemd iets die hormonen.

Mijn oog valt opeens op allemaal ‘viezigheid’ op zich wel goed dat er ook eens een lap over plaatsen wordt gehaald die normaal vergeten worden. Is het toch nog ergens goed voor.

Er valt qua voorbereidingen voor de komst van de baby verder niets meer te doen. De wasjes zijn gewassen, het bedje, badje en de flesjes staan klaar.
Aan de ene kant ben ik het nu ook wel echt zat het zwanger zijn en heb ik zoiets van nou kom maar op met die bevalling. Als het eenmaal begint weet je tenminste hoe het is en waar je aan toe bent.
Nu spoken er geregeld rampscenario’s door mijn hoofd en dat is niet fijn. Maar het hoort erbij.

Ik heb een goede ongecompliceerde zwangerschap gehad en mag zeker niet klagen. Ik zeg de laatste tijd weleens dat ik mij vanaf een week of 37 pas echt zwanger voelde. In de zin van dat het dan allemaal echt wat zwaarder werd met een echte buik die in de weg ging zitten. Voor de rest was zwanger zijn goed te doen denk ik dat ik wel mag zeggen.

We zijn nu zo benieuwd hoe onze kleine man eruit ziet! We willen hem knuffelen en zijn naam noemen.
Gek idee dat de dagen nu gaan tellen en dat wij hoe dan ook eind deze maand ouders zijn van een lieve zoon.

Of in de woorden van de verloskundige ‘hij heeft er nog geen idee van dat de huur binnenkort wordt opgezegd..’

Ik hoop dat hij snel zijn biezen pakt 😉

6 thoughts to “39 weken zwanger”

  1. Ik hoop het ook voor je, nu een absoluut horrorverhaal natuurlijk, maar ik heb twee dames gekend die dus richting de 42 zoals niet op de 42 weken zaten, dat is ook nog mogelijk 😉

    SORRY! hahahaha

    Ik hoop voor jouzelf, dat het snel zal komen nu, ik snap het helemaal, maar het ongeduld van je omstanders? Nee.. die snap ik niet, 40 is 40 plus 2…. ik bedoel… je mag, maar…

    Sterkte lieverd!

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *