20 weken zwanger

Wat gaat de tijd snel. Klinkt cliché, maar het is o zo waar. 5 maanden zwanger, nog maar een maand of 4 tot de baby geboren zal worden.
Deze week is een spannende week, want de belangrijke 20 weken echo staat op de agenda.

Wij hebben zo langzamerhand al wat kleertjes en spulletjes verzameld voor de kleine man.
En hebben al aardig wat speentjes, sokjes en luiers uit de welbekende zwangerschapsdozen.
De toekomstige baby kamer is al aardig uitgeruimd, zodat wij over niet al te lange tijd kunnen beginnen met schilderen, behangen en inrichten.
De grote aankopen als ledikantje, commode, kast en kinderwagen moeten nog gedaan worden.

Deze week zullen wij naar het ziekenhuis gaan voor de 20 weken echo. Dit is een medische keuring van de kleine.
Ze kijken of de baby gezond is op een heleboel punten. Behoorlijk spannend dus, want dit is eigenlijk de eerste keer dat er zó grondig naar je baby gekeken wordt.

Ik ben naar de fysiotherapeut geweest om wat advies in te winnen over de bekkenklachten die ik nu al ervaar.
Ik hoop het daarmee onder controle te kunnen houden. Verder kocht ik een zwangerschapsbikini om lekker in te gaan zwemen, want dat is een goede manier van bewegen als je zwanger bent en dat wil ik ook zeker vaker gaan doen!

Mijn buik maakt een echte groeispurt door en dat is te merken, voel me behoorlijk zwanger zo onderhand!
Laatst had ik voor het eerst echt vreselijk veel zin in een bepaald iets te eten: de Hema worst…
Heb er dan ook lekker een gehaald. Ook heb ik meer zin in chocola, terwijl ik daar normaal niet overdreven veel trek in heb uit het niets. Gelukkig liggen de winkels vol paaseitjes deze dagen. 🙂

Over Pasen gesproken, wij hebben dan lekker een lang weekend vrij genomen. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet zo goed, dus misschien is wat verder klussen aan de babykamer een uitstekende tijdsbesteding die dagen.

Jullie nog leuke Paasplannen?

5 thoughts to “20 weken zwanger”

  1. Wat gaat het snel he, en ja, ineens komt het allemaal die hormonen, je buik, en je bekken, ik hoop dat het beperkt blijft, zelf had ik daar nul last van ooit, gelukkig!

    En Paasplannen, heb ik niet, nul… dat zit er bij ons niet zo in, nooit geweest ook, het zijn verplichte opgedrongen vrije dagen werd er vaak gezegd, hahaha

    X

  2. Wacht maar dat je kleine man er straks is, dan gaat het pas snel! Ik vraag mij dan ook nog steeds af waar dat eerste half jaar gebleven is. Als je mij vraagt wat ik in die tijd allemaal gedaan heb.. Eh geen idee haha. Ik ben me nu veel bewuster van de tijd ofzo. Geniet dus ook vooral van die eerste maanden, want ik vraag mij nu al af of ik wel genoeg genoten heb van die tijd. Maar goed. Eerst nog even lekker genieten van het zwanger zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *